PERSONDATAPOLICY

Skydd av personuppgifter
Du skall kunna lita på att dina personuppgifter lagras säkert och ansvarsfullt hos oss (b.young by DK Company).

Personuppgifterna delas dessutom endast inom DK Company A/S (inkl. dotterföretag) och vi ger inte dina personuppgifter vidare till 3:e part, såvida att vi inte är lagligt skyldiga till det, eller att du på annat sätt accepterar detta. Dessutom samlar vi heller inte in personuppgifter från andra ställen utan att du själv har meddelat dem i samband med beställning, kundundersökningar eller liknande, och ingen av de personuppgifter vi samlar in om dig är känsliga.

Nedanför kan du läsa mer om hur vi samlar in personliga uppgifter, hur vi lagrar dem och inte minst hur du kan få insyn i och/eller återkalla dina personuppgifter.

Så här använder vi dina personuppgifter
Den informationer du ger använder vi huvudsakligen för att kunna följa avtal med dig. Det kan t ex vara i samband med att vi på din förfrågan skall kunna skicka dig nyhetsbrev, att vi ska kunna skicka dina beställda varor till den korrekta adressen och liknande.

Vi samlar in information för användning till:
-leverans av varor (insamlingen görs för att uppfylla ett avtal med dig)
-utskick av nyhetsbrev, och annan marknadsföring (endast med ditt samtycke) 
-analys och statistik eftersom vi har ett betydande intresse av att känna våra kunder på bästa sätt, och för att säkra att du och andra kunder får en så bra upplevelse på byoung.com som möjligt
-säkerhet, eftersom vi har ett betydande intresse i att det är säkert att använda byoung.com, och för att vi kan undersöka eventuella missbruk
Vi lagrar dina personuppgifter under en period på fem (5) år, såvida inget annat anges. Men där vi behandlar dina informationer, baserat på ditt samtycke, behåller vi endast informationerna tills du tar tillbaka ditt samtycke. I förhållande till det senare behåller vi dina informationer till a) du ångrar din anmälan, b) du protesterar mot användningen av dina uppgifter eller c) vi inte har använt dina informationer inom de senaste 12 månader.

Kontakta oss om:
-du är osäker på vilken information vi har samlat om dig
-du önskar att den insamlade information om dig rättas
-du önskar att få den insamlade information om dig borttagna
-du önskar att motsätta dig direkt marknadsföring eller invända mot vår behandling av dina personuppgifter baserat på vissa speciella omständigheter eller din specifika situation
-du önskar att vi begränsar användningen av den insamlade information till endast ren lagring (begränsad användning av personuppgifter)
-du önskar att den insamlade informationer om dig överförs i ett strukturerat, allmänt och maskinläsbart format till dig själv eller en 3:e. part
Vår kontaktinformation hittar du under avsnittet ”Vem är ansvarig för din information?”.
När vi behandlar dina personuppgifter är ovanstående dessutom också dina rättigheter.

För din säkerhet vill vi att när du kontakter oss bl.a. i samband med invändningar, be dig ge oss viss personlig information för att kunna bekräfta att du är du.

Önskar du att motsätta dig direkt marknadsföring via e-mail, så behöver du inte kontakta oss eftersom du bara kan följa anvisningen i den enskilda marknadsföringsmailen. 

Var och hur vi lagrar din information
Vi lagrar dina personuppgifter säkert och konfidentiellt på servrar i kontrollerade anläggningar inom Europeiska Ekonomiska Samarbetsområde (EES).

Vem är ansvarig för din information?
Såvida att vi informerar annat i samband med insamlingen av dina personuppgifter, är vi de dataansvariga, på byoung.com:
DK Company A/S, 
La Cours Vej 6, 
DK-7430 Ikast, 
CVR 24431118.
Telefon: +46 (0)8 403 00 152
E-mail: 
[email protected]  

Alla personuppgifter är vi ansvariga för enligt gällande dataskyddslag.

Klagomål
Om du menar att DK Company A/S behandlar din information på ett felaktigt sätt, kontakta oss gärna (hitta vår kontaktinformation i avsnittet ovan). Du har naturligtvis också möjlighet att klaga över behandlingen av din information eller annan data om dig genom att lämna in ett klagomål till Datatilsynet, Borgergade 28, 5, DK-1300 København K eller 
www.datatilsynet.dk.

Ändringar och uppdateringar
Bl a på grund av den snabba ändringen på internet av lagstiftningen och sättet som vi hanterar dina personuppgifter, kan detta bli nödvändigt att vi gör ändringar i denna integritetspolicy. Om vi gör betydande ändringar i policyn kommer vi att göra dig uppmärksam på detta på Byoung.com och genom att kontakta dig via den e-mailadress vi har registrerat på dig. 

Denna sidan är senast uppdaterad oktober, 2018.

 

COOKIES

På byoung.com samlar vi in information på två sätt:
-Genom användning av cookies (mer om cookies i nästa avsnitt)
-Genom att du själv tillhandahåller uppgifter i samband med att du registrerar dig för vårt nyhetsbrev

En cookie är en liten textfil som lagras på din dator för att kunna känna igen enhet vid efterföljande besök.

Praktiskt taget använder alla webbplatser cookies, även banker, skattemyndigheter m.fl., eftersom cookies hjälper till att förbättra användarupplevelsen. Detta kan till exempel vara i samband med att du vill att vissa användarinställningar ska sparas, om du vill att vissa användarnamn och/eller lösenord ska kommas ihåg osv.

Cookies lagras automatiskt på din dator i anslutning till ditt besök på byoung.com, och dessa skickas mellan din webbläsare (Google Chrome, Firefox, Internet Explorer, Edge, Opera osv.) och en webbserver.

Om du inte godkänner användningen av cookies bör du vara medveten om att du kan förlora en del av de praktiska funktioner som är inbyggda i byoung.com. Du kan till exempel bli ombedd att ange samma information flera gånger under ett eller flera besök, eftersom vi inte kan spara din information utan att använda cookies.

Om du inte vill att cookies från oss eller andra webbplatser ska sparas på din dator, kan du enkelt ta bort befintliga cookies. Om du använder en dator med en nyare webbläsare så gör du detta med hjälp av kortkommandot CTRL+SHIFT+DELETE.

Om kortkommandot inte fungerar eller om du har en MAC, kan du klicka på webbläsaren som du använder nedan för att få hjälp. 
-
Internet Explorer
-
Microsoft Edge
-
Mozilla Firefox
-
Google Chrome
-
Opera
-
Safari och iOS enheter
-
Android
-
Windows 7 (Telefoner)

Cookies på byoung.com
För att kunna föra demografisk och användarrelaterad statistik över besökarna på byoung.com använder vi cookies. Därför har vi också möjlighet att anpassa innehållet specifikt efter dina och andra användares intressen.

Vi använder bl.a. så kallade förstapartscookies – det vill säga cookies som webbplatsen själv placerar. Detta är bl.a. cookies som håller koll på/kommer ihåg varorna i din varukorg, cookies som kommer ihåg ditt namn, din adress osv. för att du inte ska behöva ange dem på nytt varje gång du handlar eller liknande, vilket ger dig en bättre och smidigare användarupplevelse.


Tredjepartscookies
För att kunna ge dig den bästa användarupplevelsen och inte minst för att kunna visa dig så relevant innehåll som möjligt använder vi oss av följande utvalda tredjepartscookies.

Raptor-cookies används för att kunna spåra användarbeteende, vilket bl.a. ger möjlighet att kunna visa dig så relevant innehåll som möjligt på webbplatsen och via e-post. Det sistnämnda gäller dock endast om du prenumererar på vårt nyhetsbrev.


Cloudflare-cookies används för att identifiera individuella användare bakom delade IP-adresser för att kunna tillhandahålla säkerhetsinställningar på användarnivå – detta kan till exempel vara i samband med ett besök på ett café där du delar IP-adress med de andra gästerna, men där din dator/pekplatta/telefon känns igen av Cloudfare-cookies och du därför inte behöver bekräfta lösenord eller liknande.
Cloudfare-cookies reagerar inte på användar-ID:n i din webbläsare och inga personuppgifter sparas.

Bing-cookies används för att bättre kunna rikta annonser med relevant innehåll i Microsofts annonsnätverk. Dessa cookies används dessutom inte för att samla in personuppgifter.

Google-cookies används för att kunna analysera användarbeteende i Googles analysverktyg, Google Analytics, eller för att kunna tillhandahålla mer relevant marknadsföring i Googles sökmotor. Även om vi registrerar din IP-adress anonymiseras denna innan den skickas till Google. Du kan läsa mer om vilka cookies som används för Google Analytics och vilken livslängd de har under följande 
Developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage . Du har möjlighet att välja bort Google Analytics genom att installera detta lilla insticksprogram i webbläsaren: Tools.google.com/dlpage/gaoptout

Doubleclick-cookies används för att förbättra och rikta marknadsföring genom att bl.a. kunna visa relevanta varor, förbättra rapportering av kampanjaktiviteter samt för att förhindra att du ser samma annons flera gånger.


Facebook-cookies används för att kunna leverera och rikta relevanta annonser samt för att vi bättre ska kunna analysera hur effektiv vår marknadsföring är på Facebook jämfört med andra annonseringstjänster. 

Om du inte vill att Facebook, Google och andra av våra samarbetspartners samlar in information om ditt beteende, kan du välja att neka dessa cookies i din webbläsare. Du gör detta via följande sida: Youronlinechoices.com

Pixlar
Vi använder Facebook pixel för att kunna spåra åtgärder såsom uppenbart intresse för kategorier och produkter eller när köp görs. Detta gör att vi kan identifiera dig och optimera vår Facebook-marknadsföring genom att bl.a. visa dig det mest relevanta innehållet baserat på dina intressen.


RESERVATIONER

Alla avtal på byoung.com ingås på svenska och mellan DK Company Online A/S
Vi reserverar oss för eventuella prisfel.